МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ ПОКЛОНИЛО КЊИГE ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ

Поводом Савиндана Министарство одбране Републике Србије средњим школама широм Србије, међу којима и Средњој економској школи у Сомбору, поклања пакете књига. Иницијатор акције даривања књига је министар одбране Зоран Ђорђевић, а књиге  је данас (3. фебруара) Средњој економској школи уручио директор Медија центра „Одбрана“ пуковник Стевица Карапанџин.

Уручењу поклона присуствовали су и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Града Сомбора и Немања Сарач, члан Градског већа за област културе и образовања.

  • Широм Србије ових дана школама дарујемо симболичан поклон од 101 књиге чији је издавач Медија центар „Одбрана“. Једна од наших мисија  је да одржавамо  важну везу између народа и војске, а ова акција има сврху  и да пропагира  војни  позив.  У току су у припреме за расписивање конкурса за Војну гимназију и Војну академију. Ако се подсетимо да је главни слоган, односно мото нашег војног школства:  „Част је наша имовина, а знање наше оружје“ онда можете да разумете шта је нама циљ. Читајући књиге, унапређујући  знање, ми се у ствари боримо за развој мира у сваком од нас. Изузетно је важно да неко ко је војник, или ће тек бити  у војној служби једног  дана, буде такав човек  који је, првенствено,  у себи изградио и  развио мир, јер само тада мир може  ширити  око себе. То је најбоља мисија коју може да оствари војник и у том духу је и наша мисија данас овде у Сомбору – казао је пуковник Карапанџин.

Акција Министарства одбране наишла је на изванредан пријем како међу наставним кадром, тако и међу ученицима Средње економске школе.

На поклону се испред Града Сомбора захвалио заменик градоначелнице Ратковић, који је казао да је Министарство одбране  овим гестом показало да је знање темељ и одбране и мира. Ратковић је изразио уверење да су  генерације  младих које стасавају у средњим школама одговорне и спремне да  сачувају и ојачају нераскидиву везу војске и народа.