„МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ ОД 25. МАРТА ДО 9. МАЈА

Почела је акција „Месец чистоће“ током које Јавно комунално предузеће „Чистоћа“, под покровитељством Града Сомбора, према утврђеном распореду по улицама, односи отпад из домаћинстава. Акција је почела 25. марта и трајаће до 9. маја, а радове према данашњем распореду обишли су члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић и директор ЈКП „Чистоћа“ Драган Радојчић.
Том приликом, Радојчић је изјавио да је као и претходних година, акција потпуно бесплатна за наше суграђане и додао да се грађани придржавају распореда одношења смећа који се може погледати на званичном сајту Града Сомбора, сајту ЈКП „Чистоћа“, као и у Сомборским новинама.
„Захваљујући Граду Сомбору, као и претходних година, кренули смо у акцију „Месец чистоће“, где грађани о трошку Града могу да изнесу комунални отпад, биоразградиви отпад, грањевину и део грађевинског отпада. Овом акцијом, обухваћено је 350 улица у граду, а према утврђеном распореду ће се оне и чистити. Апелујем на наше суграђане да приликом изношења комуналног и осталог отпада, тај отпад изнесу на места којима машине могу лакше да приступе и манипулишу. Забрањено је бацање отпада у шанчеве, уз бандере и на коловоз“, рекао је Драган Радојчић.
Распоред одношења отпада по улицама можете да погледате овде.