МИНИСТАР ЗА ДЕМОГРАФИЈУ И БРИГУ О ПОРОДИЦИ ПОСЕТИО СОМБОР

Министар за демографију и бригу о породици Радомир Дмитровић и државна секретарка Милка Миловановић Минић посетили Сомбор

Министар за демографију и бригу о породици Радомир Дмитровић и државна секретарка Милка Миловановић Минић посетили су данас Сомбор и овом приликом састали су се са градоначелником Антониом Ратковићем.

Током састанка у згради Жупаније градоначелник је представио мере популационе политике које спроводи Град Сомбор са циљем да подржи оснивање и оснаживање породице, као што су сервис за подршку родитељства, Агробизнис центар, куповина кућа на селу, реконструкција породилишта, али и нове планове на овом пољу, као и улагања у инфраструктуру, нарочито у насељеним местима, што директно доприноси побољшању услова живота и утиче на одлуку младих да живе на селу.

„Упознали смо Министра са мерама које Град Сомбор пружа, са плановима које Град Сомбор има за поправљање демографске слике како у граду, а поготово у наших 15 насељених места, јер свакако да смо свесни и да желимо да наше младе задржимо у насељеним местима“ истакао је након састанка градоначелник Ратковић.

Министар Радомир Дмитровић изнео је идеје Министарства за демографску обнову земље поручивши да је демографско стање изразито негативно и да се ради на стратегији за решавање овог проблема.

„Овде данас и иначе по Србији са својим тимом сам кренуо у један обилазак свих општина, а и ако буде требало и других места која нису центри, да снимимо ситуацију у демографском смислу, да видимо шта може да се уради, стратешки пре свега, на поправљању демографске слике“ рекао је Дмитровић.

Након састанка министар Радомир Дмитровић, државна секретарка Милка Миловановић Минић и градоначелник Антонио Ратковић обишли су Сервис за подршку родитељства који је јединствен пример у Србији и функционише под окриљем Црвеног крста Сомбор.