МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О СЕЛУ ДОДЕЛИЛО СРЕДСТВА ЗА ЈОШ 11 КУЋА

Члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић, данас је у Београду, као представник Града Сомбора, био потписник Уговора за финансирање куповине сеоске куће са окућницом за још једанаест породица са територије Града.

Градски већник Смиљанић изразио је велико задовољство на постигнутим договорима који су обезбедили дом за још једанаест породица и додао да ће наставити са радом на овом пројекту како би сви они који желе да се врате на село, добили прилику за то.

Уговоре о финансирању куповине сеоске куће са окућницом су с друге стране потписали Олгица Новак из Телечке, Драгица Лугумерски из Сомбора, Данијела Думитров из Телечке, Доситеј Драшковић из Алекса Шантића, Јелена Бакула из Светозара Милетића, Љупка Сикирица из Алекса Шантића, Наташа Ковач из Чонопље, Тијана Пејић из Стапара, Милан Ковчин из Стапара, Ванеса Миа Тодић из Кљајићева и Ивана Радичанин из Светозара Милетића.

Министарство за бригу о селу још од 2021. године до данас, додељује бесповратна средства за куповину сеоских кућа на територији града Сомбора и тиме подстиче останак људи на селу, са предностима и могућностима које оно нуди.