РЕКОНСТРУИСАН КРОВ И ЗАМЕЊЕНО ОЗВУЧЕЊЕ У ЦРКВИ „СВЕТИ ШИМУН И ЈУДА ТАДЕЈ АПОСТОЛИ“ У БЕЗДАНУ

Члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама, Силард Јанковић, данас је у Бездану посетио Римокатоличку цркву „Свети Шимун и Јуда Тадеј апостоли“, где су завршени радови на санацији крова и унутрашњег опремања цркве. Том приликом, градски већник Јанковић је разговарао са свештеником Михаљом Зелићем и деканом Бачког деканата Јосипом Штефковићем о завршеним радовима и даљим плановима за уређење и опремање ове цркве.

У склопу овогодишњих радова на одржавању цркве, поправљена су два звона која до сада нису радила и урађена је санација оштећених делова крова. Поред тога, постављени су нови телевизори преко којих ће верници моћи да читају и прате молитву. Такође, набављени су микрофони и ново озвучење како би се молитва могла уредно чути у свим деловима цркве. Преостала је замена осветљења у унутрашњости цркве, где ће уместо досадашњих сијалица бити постављени лед рефлектори.

За пројекат уређења ове цркве која је изграђена 1846. године, Град Сомбор је из буџета издвојио два милиона динара. Са улагањима у верске објекте наставиће се и у наредном периоду на задовољство верника који те верске објекте посећују и користе.