мај 29

МУЗИЧКА ШКОЛА ОБЕЛЕЖАВА ЈУБИЛЕЈЕ – ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА СРЕДЊЕ И 97 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

Хор Основне музичке школе и диригент Мина Бошњак

Хор Основне музичке школе и диригент Мина Бошњак

Музичка школа „Петар Коњовић“ у Сомбору, концертом хорова и оркестара школе, синоћ је почела прославу 10 година од оснивања Средње музичке школе и 97 година од оснивања Основне музичке школе.

Пре концерта,  директорка школе Милена Деспотовић се кратко обратила колегама, бившим и садашњим ученицима и пријатељима школе.

Директорка је навела да лепо што „славећи рођендане школе са поносом може истаћи да је неколико ђака прве генерације средње школе, сада поново у школи, али у улози професора“ и позвала све да и наредних дана посете концерте које ће ученици и професори школе приредити.

Професорима, наставницима и ученицима МШ „Петар Коњовић“ јубилеје је честитао Немања Сарач, члан Градског већа за област културе и образовања и захвалио се колективу и ученицима школе што учествују у манифестацијама које организује локална самоуправа.

Велики концерт хорова и оркестара школе синоћ је изазвао одушевљење публике, а према програму манифестације обележавања јубилеја, 30. маја у свечаној сали Градске куће у 20.00 часова концерт ће приредити професори и бивши ученици школе.

У четвртак, 31. маја, у свечаној сали Музичке школе, ауторско вече приредиће Светозар Саша Ковачевић, а гошћа ће бити Александра Ракић.

Прослава јубилеја се завршава  1. јуна концертом награђиваних ученика у свечаној сали Градске куће, од  20.00 часова.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација