мај 29

ОД ПОКРАЈИНЕ 10 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА

Aнтонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора потписује уговор о додели 10 милиона динара за регресирање превоза средњошколаца

Aнтонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора потписује уговор о додели 10 милиона динара за регресирање превоза средњошколаца

Град Сомбор је на конкурсу Покрајинског секретаријата за управу, прописе , националне мањине и националне заједнице  остварио право на доделу 10 милиона динара  за регресирање превоза ученика средњих школа.

Уговор о додели средстава данас су у Новом Саду потписали Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине и националне заједнице  и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице у име града Сомбора.

На свечаности поводом потписивања уговора присутним представницима 44 локалне самоуправе, које су оствариле право на средства, обратио се председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је навео да су за регресирање превоза ученика средњих школа издвојена средства у укупном износу од 182 милиона динара.

Град Сомбор регресира путне трошкове ученика који средњу школу похађају изван места у којем живе, а школују се у средњим школама на територији града Сомбора од 2006. године, а од 2007. године регресира и месечне карте ученика који се школују у средњим школама на територији  суседних општина.

Месечне карте се, у складу са важећим критеријумима,  регресирају 40, 50 и 100 одсто, а у буџету града Сомбора за регресирање превоза средњошколаца издвојено је 20 милиона динара. У 2018. години локална самоуправа регресира трошкове превоза  за око 1050 средњошколаца који живе у сомборским селима, а школују се у средњим школама на територији града и 40-ак средњошколаца који се школују у средњим школама са седиштем у суседним општинама.

У Одељењу за образовање наводе да је последњих година приметно смањен одлив деце у средње школе изван Сомбора, а захваљујући  добрим програмима које нуде сомборске средње школе.

Послови информисања и односа са јавношћу

 

Званична интернет презентација