јун 20

НА ФОРУМУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА У КИНИ ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ СОМБОРА

Потенцијали Сомбора представљени у Кини

Потенцијали Сомбора представљени у Кини

На Форуму градоначелника земаља источне и југоисточне Европе и Народне Републике Кине, одржаном у јужном кинеском граду  Нингбоу у Кини,  Бранислав Сворцан, помоћник градоначелнице и Кристина Харјунг, млађи  саветник у Одсеку  за локални економски развој и подршку улагањима, представили су инвестиционе, туристичке и потенцијале града Сомбора у области културе.

Форуму су присуствовали представници двадесетак градова, а  град Сомбор је ове године први пут добио прилику да се нађе у малом кругу градова из Србије и окружења, који су представили своје потенцијале  кинеским партнерима и инвеститорима.

Скуп је организован у оквиру иницијативе НР Кине ”Пут и појас”, чији је циљ  економско, културно и туристичко повезивање градова из 16 држава источне и југоисточне Европе и кинеских градова. Ова иницијатива се у Србији већ остварује кроз неколико инфраструктурних пројеката  кинеских  компанија.

На тродневном скупу представљене су и размењене информације о могућности ефикасног учешћа кинеских компанија  у изградњи путне и транспортне инфраструктуре, како би се омогућио бржи и  безбеднији транспорт робе и путника на тржишта европских земаља.

Учесници Форума обишли су северну кинеску провинцију Лиаонинг  где им  је, у градовима

Далиан и Шенгјанг, представљен рад бројних кинеских компанија из области аутоиндустрије, бродоградње, електроиндустрије и презентоване традиционалне кинеске рукотворине и културно наслеђе.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација