НАЦИОНАЛНИ СИМПОЗИЈУМ О УГРЕНТНОЈ МЕДИЦИНИ У СОМБОРУ

 НАЦИОНАЛНИ СИМПОЗИЈУМ О УГРЕНТНОЈ МЕДИЦИНИ У СОМБОРУ

Први запис о потреби хитног пружања лекарске помоћи у Сомбору стар је 250 година, а на симпозијуму који је, 18. новембра, Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“  организовала,  говорило се о почецима и о томе шта савремена  ургентна медицина  данас нуди  витално угроженом пацијенту.

Лекаре, раднике хитне медицинске помоћи и госте поздравила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Градоначелница је говорила о племенитости, храбрости и одговорности лекарског позива, али и истакла да служба хитне медицинске помоћи може свој задатак остварити само уколико је добро опремљена.

-Наш град препознаје потребе у здравству и настојимо да равномерно распоредимо средства и обезбедимо да једнако доступну, квалитетну и благовремену здравствену заштиту имају и становници 15 села и суграђани који живе у граду.  И управо  је у тој доступности и благовремености важна улога Службе хитне медицинске помоћи  и због тога је ваша служба веома важан партнер града. Ценећи партнерски однос, Град је у протеклом лекарипериоду омогућио да се реконструишу  и уреде просторије Хитне помоћи и помогаоГрадоначелница повезивање са донаторима који су обезбедили опрему и возила – казала је градоначелница Душанка Голубовић.

Присутнима су се, пре почетка стручног дела симпозијума обратили и: др. Емеше Ури, директорка Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ и др Лазар Рачић, члан Градског већа Града Сомбора за област здравствене и социјалне заштите.

У стручном делу симпозијума излагања су имали: прим. др Владимир Блануша, прим. др Милан Божина, прим. др Снежана Холцер Вукелић, прим. др Богдан Николић, др Ана Касап и др Иван Пешић.