ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СЕЗОНУ 2016/2107. ГОДИНЕ

ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА СЕЗОНУ 2016/2107. ГОДИНЕ

Градско веће је дало сагласност ЈП „Дирекцији за изградњу града Сомбора“ да уговор о одржавању општинских путева и улица у Граду Сомбору закључи са ЈКП „Зеленило“. Саставни део уговора „Дирекције“ и „Зеленила“ су и уговори о пословно-техничкој сарадњи о одржавању општинских путева и градских улица у зимском периоду 2016/2017. године, које је ЈКП „Зеленило“ закључило са ЈКП „Чистоћа“ и ЈКП „Водоканал“.

Градско веће је сагласност на уговоре дало на  31. седници, одржаној 14. новембра,  када је усвојен  и план рада зимске службе.

Преглед механизације и договор пословних партнера  на одржавању општинских путева и улица у Граду обављен је ових дана, а једном од састанака присуствовао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора.svi

Према речима Ратковића,  у предстојећем зимском периоду одржаваће се 12  општинских путева у укупној дужини од 85 километара, а  путеви би требало да буду очишћени и проходни у року од осам сати од почетка интервенције.

mehanizacijaУ граду ће се чистити укупно 60 улица и то у  првом приоритету  35 градских улица  (главне саобраћајнице), а  њихова укупна дужина је  27 километара.

У другом приоритету је 25 улица и њихова укупна дужина износи 10,5 километара.