јун 20

НАГРАДЕ ЗАСЛУЖНИМ ПОЛИЦИЈСКИМ СЛУЖБЕНИЦИМА

Градоначелница Сомбора Душанка голубовић и начелник ПЧУ Сомбор Саша Дмитрашиновић са награђеним припадницима ПУ Сомбор

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и начелник ПЧУ Сомбор Саша Дмитрашиновић са награђеним припадницима ПУ Сомбор

Поводом Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова, као и славе Министарства, данас, 20. јуна 2019. године, у Скупштинској сали зграде Жупаније у Сомбору  заслужним полицијским службеницима уручени су ручни сатови и захвалнице.

Заслужним полицијским службеницима, награде су уручили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и начелник Полицијске управе Сомбор Саша Дмитрашиновић.

Ручни сат и захвалница су уручени, пуковнику полиције Предрагу Ракоњцу из Одељења за ванредне ситуације, капетану полиције Марији Опарница Глигоревић из Одељења полиције и капетану полиције Сташи Ковачевићу из Одељења саобраћајне полиције.

Захвалницама су награђени: заставник прве класе полиције Бојана Лекић из Одсека за странце и сузбијање ирегуларних миграција, заставник Аида Коларић из Одељења криминалистичке полиције, водник прве класе полиције Дарко Шушњар из Одељења полиције и виши полицијски референт Драган Марјанац из Одсека за управне послове.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић обратила се награђеним службеницима полиције, али и комплетној Полицијској управи у Сомбору и свима честитала Дан полиције и Дан МУП-а.

 „Посебно ми је значајно што могу да нагласим све квалитетнију сарадњу између градских институција и Полицијске управе Сомбор при успостављању и развијању савремених стандарда заштите од насиља у породици, сигурности наше границе према Европској унији, одличну сарадњу са полицијским пограничним органима наше две суседне државе: Републиком Мађарском и Републиком Хрватском који доприносе квалитетној слици наше земље на путу ка евро-интеграцијама, у чему запажену улогу има сомборска погранична полиција.

Жеља свих нас у локалној самоуправи Града Сомбора је да унапредимо сарадњу са овдашњом полицијом и да заједничким, пре свега едукативним активностима допринесемо заштити, наших најмлмлађих суграђана у заједничкој превенцији и борби против наркоманије, али и осталих пошасти и различитих видова девијантног и криминогеног понашања. У том смислу изузетно сам задовољна што смо посредством Савета за безбедност саобраћаја обезбедили пет апарата за алко-тестирање и  дрога тест апарат са сетом опереме за тестирање, чија је вредност више од милион динара, а који ће, надамо се, допринети већој безбедности учесника у саобраћају. Такође ради подизања безбедности израдили смо Елаборат система саобраћајница и јавних површина на територији града којим је обухваћено 27 локација.“ истакла је, између осталог, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Начелник ПУ Сомбор Саша Дмитрашиновић, захвалио се на заједничком обележавању Дана полиције као дана из херојске прошлости.

“Данас загледани у садашњост и будућност где полиција Србије представља високо професионалну службу, спремну да одговори изазовима времена у којем данас живимо. МУП последњих неколико година остварио је заиста добре радне резултате, поготово у области сузбијања најтежих кривичних дела, на расветљавању свих, па и најтежих злочина, а и у уређењу стабилног јавног реда и мира.

Претходне године у Републици Србији извршен је најмањи број кривичних дела у последњих 18 година, што је свакако за похвалу, а резултат је рада и односа створених унутар МУП-а која делује као једна целина. Такав тренд бележимо и у ПУ у Сомбору, смањена је стопа криминалитета у последње две године за око 8% а оно што је посебно значајно је да у структури кривичних дела није повећан број најтежих кривичних дела чији број из године у годину пада, а самим тим повећава се и број расветљених кривичних дела и износи преко 60%“ истакао је начелник Полицијске управе Сомбор Саша Дмитрашиновић и додао да је пред Полицијском управом још великих изазова, али да дубоко верују да ће у сарадњи са свима, пре свега градом и самим грађанима, постићи да Сомбор буде миран и безбедан град за сву нашу децу.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација