јун 21

НАЈБОЉИМ МАТУРАНТИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ

Најбољи ученици основних и средњих школа у школској 2017-2018. години

Најбољи ученици основних и средњих школа у школској 2017-2018. години

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић данас је, на пријему ђака генерације основних и средњих школа са територије града Сомбора, уручила награде најбољим „малим“ и „великим“ матурантима у школској 2017/2018. години и Ласлу Урију, најбољем матуранту – средњошкоцу, будућем стипендисти града током високошколског образовања.

Градоначелница је изразила је задовољство  што град заједно са најбољим матурантима основних и средњих школа, њиховим родитељима, наставницима и професорима обележава успешан завршетак једног школског периода, али  и наставак образовања и почетак новог живота.

„Овде смо да им честитамо на свему оном шта су постигли, али и да их охрабримо  за све оно шта их у будућности чека.  Ми који смо  старији   знамо да је живот пун изазова, што су и они вероватно до сада искусили. Сада се суочавају са безброј  питања о својој будућности, од тога коју средњу школу, односно факултет уписати, до тога које занимање одабрати. И ми смо се некада са истим питањима суочавали и због тога морамо  да их охрабримо да буду чврсти и одлучни и истрајни, али да на првом месту буду борбени  и да се увек боре за оно до чега им је стало“, казала је градоначелница обраћајући се родитељима и  просветним радницима.

„Ви децо, као ђаци генерације, сте  међу најкомпетентнијима у својој генерацији и својим школским редовима да донесете одговарајуће одлуке које ће се на првом месту односити на ваш  живот. Јер да би човек имао неки циљ,  он мора да донесе и неке одлуке и да има жеље и тежње. Да би одлуке и тежње  биле оствариве , морају бити реалне и морају бити такве да  их човек  као појединац  може оставарити и да је при томе претходно  сигуран да је то баш оно што жели“, истакла је Голубовић и додала да најбоље ученике  за такве одлуке квалификује процес образовања и  нагласила да је потребно да  приликом избора наредног школовања воде  рачуна о будућим трендовима.

„Да би остварили оно што желите морате бити борбени и одлучни у освајању знања у даљем  школовању, а потом и до краја живота“, истакла је градоначелница и уручила ученицима награде.

Најбољи матуранти основних школа награђени су десетодневним летовањем на Балатону у Мађарској и плакетом, а средњошколци плакетом и новчаном наградом у износу од 10.000,00 динара.

Најбољи матурант средњих школа, Ласло Ури, матурант Гимназије „Вељко Петровић“ – Сомбор, награђен је и дипломом, а као најбољи током редовних студија на неком од државних факултета,  примаће стипендију града. Стипендија  која ће  износити  40 одсто просечне бруто зараде у Републици Србији, а  потписивање Уговора о додели стипендије обавиће се током септембра 2018. године.

Ђаци генерације основних школа: Славко Павков, ОШ „Аврам Мразовић“ –  Сомбор, Филип Тот, ОШ „Никола Вукићевић“ – Сомбор, Лазар Тривић , ОШ „Доситеј Обрадовић“  – Сомбор, Анђела Илић, ОШ „Иво Лола Рибар“ – Сомбор, Владимир Раич, ОШ „Братство-јединство“ – Сомбор, Викторија Бардил, ОШ „Алекса Шантић“ – А. Шантић, Данијела Обрадовић, „Огњен Прица“ – Колут,  Јелена Ђаковић, ОШ „Лаза Костић“ – Гаково, Бењамин  Салаи, ОШ „Киш Ференц“ – Телечка, Мартина Такач, ОШ „“Братство-јединство“ – Бездан, Ноеми Кочиш, ОШ „“Братство-јединство“ – Светозар Милетић,  Зоран Тодоровић, ОШ „Петар Кочић“ – Риђица, Славољуб Еркић, ОШ „Бранко Радичевић“ – Стапар, Жофи Туркал, ОШ „Петефи Шандор“ – Дорослово, Немања Цветковић, ОШ „Иван Горан Ковачић“ – Станишић, Вељко Миросављевић, ОШ „Моша Пијаде“ – Бачки Брег, Милутин Ђикандић, ОШ „Никола Тесла“ – Кљајићево, Сара Тосеги, ОШ „Мирослав Антић“ Чонопља, Лидија Кнол, ШОСО „Вук Караџић“ – Сомбор

Ђаци генерације средњих школа:  Елвира Жижић, Средња пољопривредно-прехрамбена школа, Ласло Ури, Гимназија „Вељко Петровић“, Дуња Трипковић, Средња економска школа, Уна Галић, Средња школа „Свети Сава“, Џеват Аљијај, Школа за основно и средње образовање „Вук Караџић“, Огњен Новаковић, Средња техничка школа, Миљана Караћ, Средња медицинска школа „Др Ружица Рип“, Александра Звицер, Музичка школа „Петаар Коњовић“.

Пријем ђака генерације музички су „обојили“ вокали   Дејане Прерадовић, Николете Маленић и Тијане Шево, музицирање  на флаути  Милице Раднић, на виолончелу  Ана Зелић и Владимир Мереи – труба,   ученици МШ „Петар Коњовић“ и  својим наступом пријему дали  свечани тон.

Наступила је и Александра Звицер, која је отпевала  арију  из Росинијевог  „Севиљског берберина“.

***

На почетку данашње свечаности присутни су минутом ћутања одали почаст Браниславу Машићу, бившем ђаку генерације Гимназије „Вељко Петровић“ у школској 2003/2004. години, који је тада проглашен и за најбољег од свих и био стипендиста града Сомбора током високошколског образовања на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација