НАСТАВЉА СЕ ПРОЈЕКАТ БЕСПЛАТНОГ АМБУЛАНТНОГ ПРЕВОЗА

 НАСТАВЉА СЕ ПРОЈЕКАТ  БЕСПЛАТНОГ  АМБУЛАНТНОГ  ПРЕВОЗА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Небојша Гладић, директор „MOBILITY MGB“ ДОО Сомбор, потписали су данас (23. јануар) уговор о бесплатном амбулантном превозу како би се обезбедила једнака здравствена заштита за све грађане Сомбора.

 Након потписивања уговора Антонио Ратковић, заменик градоначелнице, прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града, Гладић и в.д. генералног директора Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору Милан Грба извршили су примопредају кључева возила датог на коришћење Општој болници и том приликом говорили о резултатима претходног уговора и  очекивањима у наредне четири године.

-Пре четири године реализовали смо пројекат бесплатног амбулантног превоза у Сомбору. Циљ пројекта је био да обезбеди бесплатан превоз за све особе са инвалидитетом,  старе, немоћне и непокретне, у остваривању  примарне и секундарне здравствене заштите. Да смо у томе успели говори и потписивање новог четворогодишњег уговора. Сумирајући резултате у протекле четири године дошли смо до податка да је урађено више од 10.000 бесплатних превоза у граду Сомбору – казао је Гладић и захвалио се на подршци Градској управи, градоначелници и свим партнерима пројекта.kljucevi

Ратковић, заменик градоначелнице, истакао је да је циљ пројекта обезбеђивање бесплатног амбулантног превоза за све особе којима су редовна средства превоза недоступна или неадекватна.

  • Возило је марке fiat ducato,  опремљено је електричним рампама и може да транспортује осам инвалидских колица. Фирма , „MOBILITY“ је власник возила, а локална самоуправа ће га данас дати на коришћење Општој болници – рекао је Ратковић и уручио кључеве возила, Милану Грби,  директору Опште болнице у Сомбору.

***

КОЛ ЦЕНТАР

Кол центар на који  грађани, како у граду Сомбору – тако и у сомборским селима, могу пријавити своју потребу за коришћењем бесплатног амбулантног превоза, налази се у фирми „MOBILITY MGB“.

Потреба за бесплатним амбулантним превозом остварује се позивом на број телефона: 025 / 462 620, сваког радног дана – ИСКЉУЧИВО за превоз особа са инвалидитетом, старих, немоћних и непокретних особа ради остваривања примарне и секундарне здравствене заштите.

У претходном периоду кол центар се налазио у Општој болници “Др Радивој Симоновић“ у Сомбору