БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА – СВАКОДНЕВНА БРИГА И ЗАДАТАК ГРАДА

 

БЕЗБЕДНОСТ   ГРАЂАНА  -  СВАКОДНЕВНА БРИГА И  ЗАДАТАК  ГРАДА

Руководећи се концептом да је локална самоуправа дужна да се свакодневно стара о  безбедности у локалној заједници као саставном делу људске безбедности, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице, са сарадницима, посетили су припаднике Сектора за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачку јединицу Сомбор.

У радним просторијама Сектора за ванредне ситуације, Предраг Ракоњац, начелник Одељења, информисао је градску делегацију о систему рада, потенцијалним опасностима, ризицима и претњама на територији Града Сомбора. Говорећи о досадашњим искуствима Ракоњац је истакао да „Сектор заједно са локалном самоуправом, привредним субјектима и оспособљеним правним лицима реагује правовремено и усклађено на све изазове и ризике у граду“.raport

Градоначелница је са сарадницима, 19. јануара, посетила и припаднике Ватрогасно-спасилачке јединице Сомбор (ВСЈ), где је рапорт предао Душан Козодеровић, командир ВСЈ. Ватрогасци су на поклон добили пет лед лампи-рефлектора, а захваљујући се на поклону Козодеровић  је изразио задовољство „што је руководство града препознало значај ВСЈ и показало lampeинтересовање за њихове активности и проблеме“.

Голубовић је разговарајући са ватрогасцима, указала на то да Град препознаје значај  рада Сектора и ВСЈ и нагласила да ће се у  наредном периоду радити на јачању сарадње локалне самоуправе и ових служби.

  • Град ће испунити  све обавезе које су у домену локалне самоуправе и заједно са вама деловати превентивно ради подизања безбедности грађана Сомбора – казала је градоначелница Сомбора.