дец 12

НАСТАВЉЕНА РЕВИТАЛИЗАЦИЈА ДЕЧИЈИХ ИГРАЛИШТА У ВРТИЋИМА

ДЕЦА - ДЕЦИ, или, ученици Средње техничке школе - малишанима ПУ "Вера Гуцуња"

ДЕЦА – ДЕЦИ, или, ученици Средње техничке школе – малишанима ПУ „Вера Гуцуња“

Постављањем клупа које су израдили ученици сомборске Средње техничке школе почела је друга фаза ревитализације игралишта Предшколске установе „Вера Гуцуња“.

Према речима председника Скупштине града Сомбора прим. др Зорана Парчетића израђено је стотину клупа.

„Клупе су израдили ученици Средње техничке школе, под стручним надзором професора и на тај начин су дали свој допринос овој акцији. Данас ће бити постављено 50 клупа, а наредне недеље преосталих 50  биће  постављено у сеоским вртићима.  У оквиру треће фазе  акције  која ће бити на пролеће, биће обновљени и постављени потпуно нови реквизити у двориштима вртића“, казао је  Парчетић..

Директор сомборске Средње техничке школе Јанош Хорват је рекао да је учешће школе у реализацији ове акције,  пример  добре сарадње локалне самоуправе, Средње техничке школе и ПУ „Вера Гуцуња“.

„Идеју начелника Одељења за образовање да ученици израђују клупе одмах смо прихватили, јер  наши ученици  у практичној настави израђују такве и сличне ствари. Ово је пример друштвено корисног рада на релацији деца-деци, а овог пута нешто корисно смо урадили за децу у вртићима“, рекао је Хорват.

У име деце и запослених у ПУ „Вера Гуцуња“, захвалила се директорка Александра Перовић, која је подсетила да је акција ревитализације вртића почела  озелењавањем, настављена постављањем клупа, а завршиће се заменом и обновом дотрајалих реквизита на игралиштима  у објектима ове установе, у граду и селима.

                                                                 Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација