сеп 13

НОВА ДИГИТАЛНА УЧИОНИЦА ЗА БУДУЋЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СОМБОРСКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Промоција Националног дана давања у Гимназији „Вељко Петровић“

Промоција Националног дана давања у Гимназији „Вељко Петровић“

У четвртак 12. септембра у Гимназији „Вељко Петровић“ одржана је сомборска промоција Националног дана давања и овогодишње кампање под називом „Школа добрих људи“.

Фондација Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор препозната је од стране Српског филантропског форума, као један од три партнера „Националног дана давања“, у функцији све већег интересовања за ИТ смер у Гимназији, а која жели да припреми сву заинтересовану децу из завршних разреда основних школа за нова одељења која се отварају и иновативне моделе учења.

Драгана Јованчевић, извршна директорка Српског филантропског форума, истакла је како њихова организација првенствено има на уму добробит друштва у коме живимо.

“Основна идеја нашег форума јесте оживљавање филантропске традиције коју наше друштво има. И сами знате да смо познати по задужбинарима. На сваком кораку имате неку зграду коју је неки виђени грађанин Србије оставио свом народу у завештање” рекла је Јованчевић.

Према речима представнице Српског филантропског форума, сомборска Гимназија ,,Вељко Петровић’’ одабрана је зато што има младу фондацијуи и зато што је препозната жеља Сомбораца да учине што више када је сфера образовања у питању.

Прошле и ове године, увођењем информатичког одељења у сомборску гимназију ,,Вељко Петровић’’, уписано је по 20 ученика на ИТ смер, а жеља им је да идуће године тај број буде подуплан. За испуњење ове жеље потребни су најбољи могући услови, а нови ИТ кабинет, у ком ће бити интерактивна табле, нови рачунари И ИТ опрема, крајњи су циљ. Како сазнајемо, захваљујући кампањи која је у току, више од половине средстава је прикупљено.

“Град Сомбор подржава ову акцију, а као представник Градске управе апеловао бих на све привреднике, на све људе добре воље, да се укључе у акцију, јер ако се укључимо довољно, ова акција може да има широк одјек, а тиче се наше локалне заједнице и наше деце. Стога, још једном апелујем на све добре људе да се максимално укључе и помогну да овај пројекат успе” поручио је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора.

Национални дан давања по други пут се обележава у Србији, а након што су прошле године прикупљена средства за Истраживачку станицу Петница, већ ове године одабран је Сомбор и његова гимназија ,,Вељко Петровић’’, иначе установа дуге традиције, која ће ускоро обележити свој 150. рођендан.

26 дана је остало до краја кампање, а до циља је потребно прикупити око 600.000,00 динара. Своје донације за нови ИТ кабинет у гимназији ,,Вељко Петровић’’ можете уплатити и путем смс-а, на број 4540. Цена поруке износи 100 динара.

Званична интернет презентација