НОВА ОПРЕМА ЗА СТОМАТОЛОШКЕ ОРДИНАЦИЈЕ ДОМА ЗДРАВЉА

Град Сомбор је из буџета за 2021. годину обезбедио средства у износу од 8,5 милиона динара за обнову и опремање стоматолошких ординација Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“, како у граду, тако и у насељеним местима. Тим поводом, Стоматолошку службу здравствене заштите одраслих у улици Кнеза Милоша, где је стигла нова опрема, обишли су данас чланови Градског већа Антонија Нађ Косановић и Сава Дојић, заједно са директорицом Дома здравља др Емеше Ури.

Како би се пацијентима пружила врхунска услуга, обезбеђена је најсавременија опрема и материјали у виду девет нових стоматолошких столица са пратећом опремом. Нове стоматолошке столице распоређене су у дечијој стоматологији Дома здравља у Мирној улици, у основним школама „Аврам Мразовић“ и „Иво Лола Рибар“, као и у  Стоматолошкој служби здравствене заштите одраслих.

Члан Градског већа за област омладине, деце, спорта и здравства Антонија Нађ Косановић истакла је да су издвојена средства и за репарацију стоматолошких столица које су се до сада користиле.

„Замењене столице биће однешене на репарацију, затим ће бити распоређене у стоматолошким ординацијама у насељеним местима где се показала потреба за заменом. На тај начун омогућићемо да у насељени местима при дому здравља, где постоји могућност, да отворимо стоматолошке ординације и обезбедимо свима једнако доступне стоматолошке услуге“, рекла је Нађ Косановић.

Директорица Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ др Емеше Ури истакла је да Град Сомбор треба да буде пример јер улаже у здравствене установе, видљиве и велике инвестиције.

„Задњи пут такву инвестицију, не оволиког обима, али рецимо да је неколико нових столица било задњи пут `86-те године, тако да нисмо само ми здравствени радници захвални граду, него верујем да ће то и грађани осетити“ поручила је директорица Дома здравља.