јан 04

НОВИ КРУЖНИ ТОК ОТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, председик скупштине града прим.др.Зоран Парчетић, градски већник за финансије Сава Дојић, директор ЈКП „Простор“ Горан Нонковић, начелник Одељења за саобраћај Полицијске управе Сомбор Милан Глумац

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, председник скупштине града прим.др.Зоран Парчетић, градски већник за финансије Сава Дојић, директор ЈКП „Простор“ Горан Нонковић, начелник Одељења за саобраћај Полицијске управе Сомбор Милан Глумац

Кружни ток на укрштању улица Филипа Кљајића, Јосипа Панчића и Светог Саве  изграђен је и од данас (4.01.2019.) се на овој кружној раскрсници саобраћај одвија у редовном режиму.

Отварању раскрснице за саобраћај, присуствовали су  градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и председник Скупштине града Сомбора примаријус др Зоран Парчетић са сарадницима. Градоначелница  је овом приликом истакла да се реконструкцији приступило јер је процењено да је ово најфреквентнија раскрсница, те да је изградња кружног тока била потребна због безбедности саобраћаја.

„Ово је била и остала најфреквентнија саобраћајница и отварањем кружног тока мислим да смо значајно поспешили, пре свега, саобраћај у граду Сомбору, смањили чекање и обезбедили већу сигурност возача, али и бициклиста и пешака. Овим смо завршили једну дугачку трасу коју смо прошле године започели реконструкцијом и санацијом  улице 21. октобра, наставили у улици Филипа Кљајића и завршили овим кружним током“ рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и додала да је сам кружни ток коштао око 23 милиона динара без ПДВ-а, а највећим делом радови су завршени и омогућено је отварање раскрснице за саобраћај. Мањи део радова око завршетка бициклистичких стаза биће урађени на пролеће почетком грађевинске сезоне.

Извођач радова на изградњи кружног тока била је суботичка компанија „Војпут“, а надзор је вршило сомборско предузеће ЈКП „Простор“.

Изградњом кружних токова штеди се време, електрична енергија, смањује емисија штетних гасова, а средства која би била утрошена за одржавање семафора могу да се преусмере у нове инфраструктурне пројекте града.

                                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација