јан 04

ПРВА АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У 2019. ГОДИНИ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на прегледу који претходи давању крви

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић на прегледу који претходи давању крви

У оквиру акције добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста Сомбор добровољни даваоци ове драгоцене течности су се, и овај пут, у великом броју одазвали позиву.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са тимом својих сарадника из Градске управе града Сомбора овај пут се придружила ветеранима давалаштва у Сомбору желећи да на овај начин пружи свој допринос грађанима којима ће крв значити живот.

„На почетку 2019. године одлучили смо се да дамо свој допринос овој хуманој акцији из разлога да афирмишемо ове активности за све оне наше суграђане који су здравствено способни да дају крв, у нади да ће ова акција Црвеног крста Сомбор, као и сваки пут, бити међу најбољима у Србији. Позивамо све грађане да пронађу време, буду хумани и одазову се овим акцијама“ рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић након што је и сама дала крв.

Примена Закона о трансфузијској делатности почела је 1. септембра, а грађани који желе да дају крв то могу да учине искључиво у унапред одређеним терминима организованих акција добровољног давања крви, у просторијама црвеног крста Сомбор.

Према овом закону, Служба за трансфузију крви Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору обавља искључиво клиничку трансфузију за потребе опште болнице и не бави се добровољним давалаштвом крви.

Црвени крст Сомбор утврдио је план акција добровољног давања крви до краја 2019.  године. Према плану, прва  наредна организована акција добровољног давања крви предвиђена је за 11. Јануар, а друга за 24. јануар, обе у времену од 9 до 12 часова.

Наредне акције биће организоване у фебруару, а затим и у осталим месецима до краја године. О тачном термину се можете информисати овде.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација