ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

У Великој сали Градске куће у Сомбору, поводом Националног дана добровољних давалаца крви, уприличено је свечано уручивање признања за јубиларне даваоце крви.

Уручивању признања, испред Града Сомбора, присуствовао је градоначелник Антонио Ратковић, заједно са чланицом Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић.

Овим поводом, градоначелник је изразио задовољство дугогодишњом сарадњом са Црвеним крстом, те апеловао на све грађане да се одазову акцијама добровољног давања крви.

“Захвалио бих се свим добровољним даваоцима, јер њихови поступци говоре о спремности да у сваком тренутку и свакој ситуацији помогну другима, без очекивања да за узврат нешто добију. Хуманост је врлина која човека чини човеком, а добровољним давањем крви на најдиректнији начин чинимо добро другима. Гест који се чини доласком и давањем једна јединица крви спасиће три људска живота, а тиме се и добро дело утростручује. Захвалио бих се ефикасној екипи Црвеног крста Сомбор, која је организовала данашњу прославу и по ко зна који пут показала своју способност и спремност за право и истинско партнерство са Градом”, поручио је Ратковић.

Градоначелник Сомбора уручио је посебно признање Дејану Болићу, који је члан најхуманије породице већ 25 година, у току којих је сто пута донирао ову драгоцену течност. Поред њега, за своју хуманост су награђени и даваоци који су у протеклој години остварили 35, 50 и 75 добровољних давања крви. 

Секретарка Црвеног крста Сомбор, Биљана Клипа, истакла је да је данашњи дан прилика да се организација Црвеног крста захвали свима који дајући крв спашавају људске животе, као и онима који учествују у промоцији и мотивацији грађана да постану редовни даваоци крви.