јун 14

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДАВАЛАЦА КРВИ

Добровољни даваоци крви

Светски дан давалаца крви, 14. јун, ове године обележава се под слоганом: „Не чекај незгоду. Предузми нешто. Дај крв. Дај сада. Дај редовно“.

Светски дан давалаца крви, обележен је и у Сомбору, пријемом који су за добровољне даваоце крви приредили председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић и заменик градоначелнице Антонио Ратковић. Представници града захвалили су се добровољним даваоцима крви на њиховим племенитим гестовима и истакли да је  њихов гест утолико вреднији, ако се зна да се крв  не може купити.

Добровољне даваоце крви поздравили су и прим. др Милан Зобеница, почасни председник организације Црвеног крста Сомбор,  Марија Гутовић, председница Комисије за добровољне даваоце крви Црвеног крста Сомбор и Црвеног крста Војводине, те Биљана Клипа, секретар сомборског Црвеног крста.

Добровољни даваоци крви  говорили су о својим разлозима  да се определе за тако  хуман и леп гест,   помоћи људима у невољи.

Пријему су присуствовали и волонтери Црвеног крста који су увек  хитри  у организовању акција добровољног давалаштва крви и у многим другим акцијама чији мото је хуманост и помоћ  људима.

И, НЕ ЧЕКАЈ НЕЗГОДУ. ПРЕДУЗМИ НЕШТО. ДАЈ КРВ. ДАЈ САДА. ДАЈ РЕДОВНО.

                                                             Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација