ОБЕЛЕЖЕНИ ДАНИ ХРВАТСКЕ КУЛТУРЕ 2023 У СОМБОРУ

У Великој сали Градске куће одржана је завршна манифестација у оквиру Дана хрватске културе, у организацији Удружења грађана „Урбани Шокци“ и уз подршку Града Сомбора. Догађају је присуствовао градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, који је овом приликом добио признање у знак захвалности за допринос у очувању хрватског и шокачког културног наслеђа, као и за дугогодишњу сарадњу и подршку у њиховом раду.

Према програму, приказана је монографија Удружења под називом „Урбани Шокци у зрњу година“, а гостима се обратила и председница Удружења Марија Шеремешић која је говорила о постигнутим резултатима, међу којима су објављивање 16 књига и 5 зборника, 14 одржаних  међународних округлих столова и друге активности. Вече су улепшали наступи ЖПС „Краљице Бодрога“ Бачки Моноштор, мали моношторски тамбураши ХКУД „Владимир Назор“ Сомбор, Бодрошки бећари КУДХ „Бодрог“ Бачки Моноштор и остали.

Догађају су присуствовали и представници Хрватског националног савета, Завод за културу војвођанских Хрвата, Матице Хрватске и представници културно-уметничких друштава Сомбора и Горњег Подунавља.