У ТОКУ АСФАЛТИРАЊЕ ПРВЕ ДЕОНИЦЕ ПУТА НА БУКОВЦУ

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, са представницима Месне заједнице „Стара Селенча“ и представницима ЈКП „Простор“ Сомбор, обишли су радове на асфалтирању прве деонице пута кроз приградско насеље Буковац.

Током обиласка градилишта, градоначелник Ратковић је разговарао са извођачима радова „Војпут“ д.о.о. Суботица о динамици радова, као и са мештанима који ту живе, а који свакодневно користе овај пут и том приликом саслушао њихове предлоге и идеје за даљи развој овог насељеног места.

У току су радови на асфалтирању првих 570 метара пута који ће са досадашњих четири метра бити проширен на пет метара. У следећој години ће се наставити радови на другој фази реконструкције коловоза, чиме ће се омогућити безбеднији и лакши саобраћај за све становнике Буковца, али и осталих грађана који овим путем пролазе.

Локална самоуправа је уложила значајна средства у реконструкцију локалних и градских путева како би се осигурао квалитетнији и безбеднији саобраћај. У претходном периоду је реконструисано неколико важних саобраћајница које повезују град Сомбор са околним местима као што су деонице пута Кљајићево – Телечка, Сомбор – Суботица, Сомбор – Апатин и Сомбор – Бачки Брег. Поред тога, завршавају се радови на изградњи пута Стапар – Сивац и Бачки Моноштор – Купусина, асфалтирају се неасфалтиране улице у граду и насељеним местима, а ускоро почињу и радови на изградњи брзе саобраћајнице од Бачког Брега до Накова. Са улагањима у саобраћајну инфраструктуру ће се наставити и у наредном периоду на задовољство свих грађана нашег града.

Copy to Clipboard