нов 10

ОБНОВЉЕНА  КАПЕЛА  НА  МАЛОМ  КАТОЛИЧКОМ  ГРОБЉУ

Капела Свете Терезије

Капела Свете Терезије

Радови на обнови и конзервацији капеле Свете Терезије на Малом католичком гробљу у Сомбору, завршени су крајем октобра, вративши јој некадашњи  сјај и лепоту.

Капела је изграђена 1905. године и обнова објекта споља и изнутра била је потребна.  Средства за обнову  у износу од 2.000.000,00 динара обезбеђена су у буџету града Сомбора  за  2017. годину, у оквиру ставке намењене финансирању верских заједница и била су довољна да се рестаурација обави на унутрашњем делу објекта и чеоном делу фасаде капеле.

Представницима града – Антонију Ратковићу, заменику градоначелнице, Силарду Јанковићу, члану Градског већа за област заштите националних мањина и  сарадње са верским  заједницама и Ивану Шимунову, помоћнику градоначелнице за  област међународне сарадње, приликом обиласка  капеле,  захвалио се жупник жупе Пресветог тројства у Сомбору Јосип  Пекановић.

Жупник Пекановић  се захвалио  локалној самоуправи што је издвојила средства за рестаурацију капеле и похвалио досадашњи начин издвајања средстава за верске заједнице и изразио наду да ће се добра сарадња наставити.

Радове на обнови капеле извела је Радионица за конзервацију и рестаурацију културних добара „Амбрушић“  у Сомбору.

                                                             Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација