ОБУКУ ЗА ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗАВРШИЛО 13 МЛАДИХ

На радионицама обучавано 18 младих Сомбораца
На радионицама обучавано 18 младих Сомбораца

На радионицама обучавано 18 младих Сомбораца

Обука младих за припрему  и реализацију пројеката одржана је у два термина, од 2. до 4.  и  од 9. до 11. марта 2018. године. Едукација  је одржана у оквиру пројекта „Млад се промени, за посао покрени“, а 13-оро  од 18 учесника успешно је завршило обуку.

Јачању компетенција за припрему и реализацију пројеката који се финансирају из средстава Европске уније и других међународних фондова, младе Сомборце обучавали су стручњаци Сомборског едукативног центра Бранислав Трудић и Катарина Фаркаш. Едукацији је присуствовао и Петар Кецман, млађи саветник Фондације Темпус –  надлежне за спровођење Ерасмус плус програма у Србији.

Обука је одржана у Омладинском клубу Канцеларије за младе града Сомбора и једна је у низу активности којима се настоји поспешити запошљавање младих у Сомбору.

Пројекат  „МЛАД СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ПОСАО ПОКРЕНИ 3.0 – унапређење запошљивости и подстицање запошљавања младих у Сомбору“, реализовао је Град Сомбор, а партнери у реализацији пројекта били су  Сомборски  едукативни  центар и Сомборски  омладински Боом. Пројекат је финансијски подржало и  Министарство за спорт и омладину Републике Србије.

Послови информисања и односа са јавношћу