мар 13

Њ.Е. БРАНИСЛАВ МИЋУНОВИЋ, АМБАСАДОР ЦРНЕ ГОРЕ У СРБИЈИ, ПОСЕТИО СОМБОР

Протоколарна размена поклона

Протоколарна размена поклона

Њ.Е. Бранислав Мићуновић, амбасадор Црне Горе у Србији са сарадницима,  посетио је Сомбор.

Након протоколарног пријема у кабинету  градоначелнице Сомбора Душанке  Голубовић,     Њ.Е. амбасадору   Мићуновићу   и његовим   сарадницима –  генералном   конзулу  Црне Горе у Србији  Миодрагу  Канкарашу   и министру   саветнику  у Амбасади Вулету  Томашевићу, Сомбор је представљен кратким филмом.

Њ.Е. Мићуновић је изразио задовољство посетом Сомбору и истакао да му  је драго што је амбасадор у Србији, наглашавајући да између ове две земље нема отворених питања. Амбасадор Мићуновић је истакао да Сомбор,  као део регије која је под заштитом организације УНЕСКО,   као град културе, али и као град који располаже са пољопривредним земљиштем „има јасне обрисе будућности“.

„Еколошка прича Сомбора носи у себи огромне потенцијале развоја и ми смо расположени да помогнемо да се прича глобализује“, истакао је амбасадор Мићуновић.

Састанку су испред града Сомбора присуствовали и председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић, заменик градоначелнице Антонио Ратковић, чланови Градског већа – Немања Сарач за област културе и образовања и Силард Јанковић за област националних мањина и сарадње са националним заједницама, те Иван Шимунов, помоћник градоначелнице за област међународне сарадње.

Састанку је присуствовао и Драгомир Миљић, председник сомборске подружнице Удружења Црногораца Војводине.

Домаћини и гости посетили су Галерију „Милан Коњовић“ и Народно позориште у Сомбору.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација