мар 08

ОДЕЉЕЊУ САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ ПУ СОМБОР УРУЧЕНА НОВА ОПРЕМА

Чланови Савета за Безбедност Саобраћаја

Чланови Савета за Безбедност Саобраћаја

Заменик градоначелнице и председник Савета за безбедност саобраћаја Антонио Ратковић уручио је 8. марта 2019. године опрему за детектовање алкохола и опојних дрога Одељењу саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Реверс о коришћењу опреме су потписали заменик градоначелнице Антонио Ратковић и начелник Полицијске управе Сомбор Саша Дмитрашиновић.

Уручена опрема је у вредности око 1.200.000,00 динара и обухвата дрога тест са апаратом и пет алкометара, а финансирана је од наплаћених казни несавесним возачима.

Према концепту „Небезбедни финансирају безбедност саобраћаја“ од 30 одсто средстава која припадају локалној самоуправи од наплате казни, локална самоуправа града Сомбора је одлучила да набавља опрему Одељењу саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

Саша Дмитрашиновић, начелник ПУ Сомбор, истакао је да ће помоћу ове опреме коју су набавили кроз делатност Савета за безбедност саобраћаја, а пре свега кроз превентивне активности, подићи на већи ниво безбедност саобраћаја у граду Сомбору.

Милан Глумац начелник одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор рекао је да се на овај начин ПУ у Сомбору сврстала у најјаче полицијске управе у Србији и да ће технички бити опремљени да адекватно одговоре на различите ситуације на терену.

„Савет за безбедност саобраћаја наставља са промотивним активностима, све у циљу повећања безбедности саобраћаја. Приоритет су нам најмлађи учесници у саобраћају. Наставићемо са поделом светла и прслука у сеоским вртићима и поделом ауто седишта за новорођене бебе“ рекао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић и позвао све заинтересоване да се укључе у јавну расправу „Стратегија о развоју саобраћаја“ која ће бити организована следеће недеље.

                                                                   Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација