дец 03

ОДРЖАН 10. „РАВАНГРАД ВАЈН ФЕСТ“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић у обиласку штандова 10. „Wine Fest“

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић у обиласку штандова 10. „Wine Fest“

Под покровитељством града Сомбора и Туристичке организације града Сомбора у суботу 1. децембра одржан је јубиларни 10. по реду „Раванград вајн фест“.

Близу 100 излагача из Мађарске, Хрватске, Македоније, Црне Горе и Србије, као и традиционални произвођачи из Војводине, представили су се посетиоцима – најразличитијим домаћим производима.

10. „Раванград вајн фест“ је посетила и градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић, која је овом приликом истакла да је фестивал вина и хране у Сомбору јединствена  манифестација на подручју Западно-бачког округа и из године у годину окупља све већи број излагача и посетилаца. Фестивал обогаћује туристичку понуду града и регије.

„Циљ фестивала је да се обогати туристичка понуду града и регије, али и да допринесе ширењу винске културе, којој се последњих година посвећује све већа пажња, нарочито у нашој и земљама у окружењу. С обзиром на погодно тло за узгој винове лозе, Фестивал је идеална прилика да и власници великих винарија и малих газдинстава успоставе нове контакте и тиме се мотивишу за виноградарство, као једну од пољопривредних грана у успону“, истакла је градоначелница Голубовић и подсетила да су Чонопља, Риђица, Телечка, Сивац, само нека од места у околини Сомбора, у којима је некада виноградарство било једно од најзаступљенијих пољопривредних грана.

На фестивалу су се представили винари из Србије и земаља из окружења, а како је уз добро вино неопходна и добра храна, за посетиоце је на истом месту организован гастро-кутак са храном карактеристичном за ово поднебље, која најбоље иде уз вина. Пиротски сир и пеглана кобасица, коленица испечена у хлебу, вина из Војводине, Македоније и Црне горе, домаћи колачи и пецива, све се то могло видети на овогодишњем фестивалу хране и вина у Сомбору. Одржана су стручна предавања за винаре и љубитеље вина.

Током фестивала, који се ове године одржао на две локације у соколском дому и Мађарској грађанској касини. Посетиоци су могли да уживају и у пратећем програму, који је укључио културно уметнички – музички део, промоције и презентације реномираних винских кућа. Сваки посетилац је уз улазницу, добио  винску чашу и каталог излагача.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација