ОДРЖАН 37. САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У СОМБОРУ

У организацији Националне службе за запошљавање – филијала Сомбор ( НСЗ), данас је у Спортском центру „Соко“, одржан 37. Сајам запошљавања који је окупио преко 45 послодаваца са подручја Сомбора, Куле, Апатина, Оџака, Суботице, Бачке Тополе и других места. За суграђане који су у потрази за послом, понуђено је више од 430 слободних радних места из различитих области на које могу да се пријаве, као што су угоститељство, административни послови, текстилна индустрија, електро индустрија и друго.
Овогодишњи Сајам запошљавања посетили су и градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и члан Градског већа за област финансија и привреде Сава Дојић. Током обиласка штандова и разговора са послодавцима, градоначелник Ратковић је изјавио да је Сајам запошљавања изузетно важан како би суграђани који траже посао имали прилику да разговарају са више послодаваца и потенцијално се запосле.
„За мене и за све наше суграђане ово је сигурно најважнији сајам, обзиром да ће наши становници моћи овде директно да разговарају са послодавцима, а важно нам је да после сајма видимо колико се наших суграђана и запослило. У току следеће недеље ћемо потписати један велики уговор о продаји земљишта у Индустријској зони тако да очекујемо на следећем Сајму запошљавања да имамо још једног великог послодавца чиме ћемо у значајној мери омогућити нашим суграђанима да дођу до посла. Имамо изванредну сарадњу са НСЗ и само у овој години кроз политику запошљавања ћемо запослити око 96 наших суграђана кроз јавне радове и самозапошљавање, за шта смо из буџета издвојили око 24 милиона динара и наставићемо да радимо у том смеру. Очекујемо грађане да се јаве и на остале мере за запошљавање које Град и НСЗ нуде, а циљ нам је да заједно смањимо број незапослених у нашем граду“, изјавио је градоначелник Ратковић.
Директор Националне службе за запошљавање Републике Србије, Зоран Мартиновић, истакао је да се оваквим сајмовима и кроз спровођење мера активне политике запошљавања број незапослених у последњих десет година значајно смањио.
„Данашњи сајам нам показује да постоји велика тражња од стране послодаваца за великим бројем профила и заиста, ово је шанса да сви они који активно траже посао могу и да га пронађу. Ово је прилика да се послодавци и незапослена лица директно повежу и да послодавци могу од великог круга људи који је на сајму изабрати оне који су за њих најприхватљивији, али и да незапослена лица провере своје компетенције, вештине и знања код великог броја послодаваца. Овакви сајмови на нивоу целе Републике Србије су допринели томе да се број незапослених преполови у односу на период од пре десет година и верујем да ће тај број бити још мањи у наредном периоду“, изјавио је Мартиновић.