ОДРЖАНА 205. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Градско веће града Сомбора одржало је 205. седницу на чијем дневном реду се нашло 6 тачака дневног реда.
На седници је прихваћен предлог за закључење Уговора о отуђењу више катастарских парцела које се налазе у Индустријској зони, најповољнијем понуђачу путем прикупљања понуда јавним огласом, а на основу одлуке о отуђењу коју је донела Скупштина града Сомбора на својој 29. седници одржаној 5. марта 2024. године. Купац 52 парцеле, површине нешто више од 21 хектра је CTP „Property Kappa“ д.о.о. Београд.
На 205. седници Градског већа, прихваћен је захтев за учешће Града Сомбора у суфинансирању активности Удружења спортских риболоваца „Меџик фиш“ за потребе одржавања Државног првенства у лову рибе удицом на пловак. Такође, издвојеним средствима је планирана израда додатних 25 молова, степеника са пута на бент, израда и постављање јарбола за заставе, равнање и уређење прилазног пута, као и санација постојећих молова.
Поводом захтева Месне заједнице „Растина“, Градско веће је одобрило додатна средства месној заједници за потребе уређења атарских путева, како би спремно дочекали предстојећу сезону и олакшали приступ пољопривредницима својим њивама.