јун 11

ОДРЖАН „ДАН ПОЉА“ НА ОГЛЕДНИМ ПОЉИМА ПСС СОМБОР

Пољопривредна стручна служба организатор „Дана поља“

Пољопривредна стручна служба организатор „Дана поља“

Данас је на огледним пољима у организацији  Пољопривредно стручне службе Сомбор у Билићу одржан „Дан поља“.

Поред заинтересованих пољопривредних произвођача „Дану поља“ присуствовали су и представници семенских кућа, произвођачи и дистрибутери средстава за заштиту биља, представници пословних банака и представници министарства за пољопривреду, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, као и представници града Сомбора, заменик градоначелнице Антонио Ратковић, и градски већник за пољопривреду Дарко Радуловић.

Марко Ровчанин помоћник покрајинског секрета за пољопривреду  изразио је задовољство што присуствује данашњем „Дану поља“  јер секретаријат посебно подржава овакве манифестације  из разлога што се овде види све оно ново што је у струци и наравно виде се огледи, виде се поља, баш онаква слика каква и јесте на терену.

„Ја морам да кажем да ми као Покрајина имамо преко 30 конкурсних линија и да је већина наших конкурса затворена и потписани су уговори, те да ми у Покрајинском секретаријату за пољопривреду заједно са вама, уз све ваше сугестије, покушавамо да мењамо ситуацију у пољопривреди. Позивам све, да заједнички радимо на побољшању управо ове гране, јер давно је један човек рекао, да ако све пропадне, увек се може кренути из почетка управо из пољопривреде“ истакао је Ровчанин и пожелео пољопривредницима доста сунчаних дана са повременим кишама како би имали што  већи принос.

У име Министарства пољопривреде и водопривреде Републике Србије, начелник одељења за признавање сорти Драган Дедић поздравио је све присутне и организаторе и изнео све  похвале на рачун организатора.

„ С обзиром да по природи посла обилазим овакве манифестације, морам истаћи да  на огледним пољима ПСС Сомбор увек има нешто да се види и научи. Све сорте стрних жита које видите овде су испитане, рађени су сви тестови. Тестови производне и употребне вредности, као и импулс  тестови,  различитости, униформости и стабилности. Практично овде можемо да видимо скоро сав сортимент који је заступљен у Републици Србији“ рекао је Драган Дедић пожелевши свима пријатно дружење.

Испред градске управе града Сомбора и градоначелнице града, учеснике и организаторе „Дана поља“ поздравио је градски већник за пољопривреду Дарко Радуловић који је похвалио организатора ПСС  који сваке године као и ове организује овакве дане за пример.

Поред неких осамдесетак сорти житарица свих могућих произвођача семена , присутни су данас на „Дану поља“ могли да виде огледе са применом хербицида у шећерној репи, огледе са хербицидима кукуруза и сунцокрета као и огледе из области заштите биља на стрним житима.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација