ОДРЖАН ХАКАТОН НА ТЕМУ РАЗВОЈА ИНОВАТИВНИХ ПОСЛОВНИХ МОДЕЛА

У склопу пројекта “CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA” (“Улога креативних индустрија у новој урбаној привреди у Дунавском региону”, акроним CINEMA) одржан је хакатон са темом Развој иновативних пословних модела за креативне индустрије услед пандемије covid-19.

Хакатон је одржан 5-8.2.2021. године путем ZOOM платформе.

Првог дана хакатона, учесницима је представљен пројекат као и методологије за развијање пословних модела. Два тима су своје идеје за пословне моделе представили 8. фебруара, након чега су чланови комисије на основу претходно утврђених критеријума донели одлуку о победничкој идеји. Победничку идеју је презентовао тим Codepill и она је из области запошљавања, док је другопласирана идеја из области баштованства потпомогнутог информационим технологијама.

Победнички тим као главну награду добија подршку РРА Бачка у припреми пословне идеје за програме Фонда за иновациону делатност који пружа подршку пословним идејама које долазе из области креативних индустрија.

Пројекат „CINEMA” спроводи се у склопу Дунавског транснационалног програма, у партнерству 22 организације из земаља Дунавског слива. Укупно трајање пројекта је 30 месеци, од 1.7.2020. до 31.12.2022. године а укупна вредност пројекта је 2.249.073,50 евра. Буџет Града Сомбора у пројекту је 73.495 евра.