ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Поводом Светског дана цивилне заштите – 1. марта, у згради Жупаније данас је одржан радни састанак у ком су учествовали представници институција, градова и општина Западнобачког округа.

Овај дан се свечано обележава у целом свету, почев од 1990. године, одлуком Генералне скупштине међународне организације цивилне заштите и посвећен је подизању свести грађана о важности припрема и заштити цивилног становништва од природних катастрофа, несрећа и других опасности.

Начелник Западнобачког управног округа, Горан Нонковић, истакао је током састанка да цивилна заштита мора имати већи значај у систему заштите и спасавања.

„Цивилна заштита у нашој земљи поново добија на значају и интензивно се ради на њеном јачању и враћању угледа, како би се успоставио правовремени и ефикаснији одговор друштва на изазове и ризике којима смо као држава изложени. Специјализоване јединице цивилне заштите су организоване за брзе и ефикасне интервенције заштите и спасавања, где је веома битна помоћ грађана и њихово рационално понашање, као и подизање нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко – технолошких и других несрећа и опасности“, рекао је Нонковић.