јун 06

ОДРЖАН САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ У СРБИЈИ

Састанак са представницима ЕБРД-а

У Сомбору је одржан састанак на којем је представљен рад Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). На почетку састанка градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, поздравила је представнике ЕБРД-а у Србији, директора Данијела Берга и Марину Јукић, банкара за комуналну инфраструктуру. Градоначелница је истакла да је циљ састанка да се представницима ЕБРД-а представе најзначајнији комунални и други инфраструктурни пројекти локалне самоуправе, те да се присутни информишу о раду ове финансијске институције.

Пројекти локалне самоуправе презентовани су кратко и концизно, а представљајући ЕБРД, директор Берг је навео да је канцеларија у Србији отворена 2001. године, те да је од тада до данас Европска банка инвестирала у реализацију 206 пројеката у Србији, чија укупна вредност износи 4,5 милијарди евра.
Директор Берг је говорио о начину рада ЕБРД-а и финансијској подршци пројектима.

Састанку су присуствовали и заменик градоначелнице Антонио Ратковић, чланови Градског већа – Мирослав Ковачић за комуналну област, Сава Дојић за област финансија и привреде, Немања Сарач за област културе и образовања, те помоћник градоначелнице за културу и информисање Бранислав Сворцан.
Састанку су присуствовали и представници сомборских јавних комуналних предузећа, као и начелници ресорних одељења за привреду, комуналну област и урбанизам Градске управе града Сомбора.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација