ОДРЖАНА 5. СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

5. седница Градског већа града Сомбора

Градско веће града Сомбора данас је одржало је 5. седницу којом је председавао градоначелник Антонио Ратковић. Чланови Већа одлучивали су о 22 тачаке дневног реда.

Како се у постојећим објектима и просторима установа културе не могу на безбедан начин одржавати јавна културно – уметничка догађања, у складу са Препорукама и мерама Владе РС и Кризног штаба, ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, Градско веће одобрило је да се у Великој сали Градске куће и Атријуму Градске куће, који нису објекти културе, могу одржавати културне манифестације од значаја и под покровитељством  Града Сомбора.

На 5. седници Градско веће одобрило је учешће Града Сомбора у реализацији пројекта „Development of barrier-free tourism in the Baja – Sombor cross border area“ / акроним „Baja – Sombor Tourism4All“. Пројекат ће допринети развоју туризма у прекограничном подручју, стварањем координисаних туристичких дестинација, што ће допринети осигурању одрживог развоја туристичких потенцијала. Такође, пројекат ће промовисати активности и сарадњу Града Сомбора и Града Баје у области спорта, културе и заштите природе.