феб 22

ОДРЖАНА ИНФО-РАДИОНИЦА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Инфо радионица у просторијама ПСС Сомбор

Инфо радионица у просторијама ПСС Сомбор

У организацији Регионалне развојне агенције Бачка 21. фебруара је у оквиру пројекта

„Одрживи локални и регионални развој Бачке – Међуинституционална сарадња као кључ развоја руралних средина у региону“ одржана инфо радионица за пољопривреднике.

У просторијама Пољопривредне стручне службе Сомбор окупљеним пољопривредним произвођачима представљени су подстицаји и подршка Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у области пољопривреде и руралног развоја, као и резултати 2018. и планови за 2019. годину.

Светлана Рољевић Николић и Биљана Грујић из Института за економику пољопривреде Београд представили су подстицаје Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду и подршку развојних фондова на територији АП Војводине у сектору пољопривреде и руралног развоја.

На овој инфо радионици о актуелним и будућим мерама подршке пољопривредницима у оквиру програма „ИПАРД II – инструмент за претприступну помоћ у области руралног развоја“ говорио је Владо Ковачевић из Института за економику пољопривреде Београд.

О теми која је можда најинтересантнија за мање пољопривредне произвођаче „Модели пословног удруживања и умрежавања пољопривредника по моделу и пракси ЕУ (произвођачке групе; ЛАГ)“ пољопривредним произвођачима је говорила Весна Параушић, Институт за економику пољопривреде Београд.

Испред Градске управе и Одељења за пољопривреду састанку је присуствовала Гордана Цветићанин.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација