окт 27

ОДРЖАНА ОТВАРАЈУЋА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЈЕКТУ CBC IPA „WOMEN TO SAVE“ (ЛАВАНДА)

Одржана отварајућа конференција Пројекта „ Социјално предузетништво за жене из руралних подручја“

Одржана отварајућа конференција Пројекта „ Социјално предузетништво за жене из руралних подручја“

У петак 25. октобра у Сомбору је одржана отварајућа конференција пројекта“ Социјално предузетништво за жене из руралних подручја“ који се суфинансира кроз Interreg IPA програм прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014-2020.

Пројекат реализује Град Сомбор у сарадњи са Центром за социјални рад Града Сомбора, Центром за производњу знања и вештина из Новог Сада и Халаши медија из Кишкунхалаша.

Присутнима се на отварајућој конференцији обратио Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Града Сомбора. Поздрављајући учеснике он је напоменуо да ће Град Сомбор увек подржати овакве пројекте који су од значаја за рурални развој нашег града са околним местима, као подршка пре свега женама из тих места.  Пројекат и учеснике представио Бранислав Сворцан, менаџер пројекта.

Саша Бошњак, координатор за ЕУ пројекте града Сомбора је истакао да је вредност пројекта 207.000 евра, од тих средстава ЕУ издваја 85% а град Сомбор као носилац пројекта 15% средстава.

“ Средства са којим град Сомбор учествује у пројекту обезбеђена су од Покрајинске владе. Фактички град Сомбор из буџета не издваја никаква средства за овај пројекат, који је значајан за рурални развој нашег града“ нагласио је Бошњак. Он је овом приликом напоменуо да је пројекат везан за узгој лаванде те да је град из буџета издвојио 60.000 евра за набавку 60.000 садница лаванде.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација