ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ „ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“

Општинско такмичење фото 1
Такмичење о познавању правила понашања у саобраћају

Такмичење о познавању правила понашања у саобраћају

Општинско такмичење 49. циклуса „Шта знаш о саобраћају“ одржано  је у суботу, 21. априла,   на платоу испред  ГХ „Мостонга“.

Ученици основних школа у којима је одржано школско такмичење, надметали су се у познавању саобраћаја у  три дисциплине  –  теоретском познавању  правила и безбедног понашања у саобраћају, вожњи на полигону спретности (практичан део) и вожњи на полигону практичног понашања у саобраћају (практичан део).

Ученици су се такмичили према годинама старости у три групе и то:  група А је обухватила ученике до 10 година, група Б од 10, 11 и 12 година старости и група Ц ученике  који у 2018. години навршавају 13 година старости.

Према оствареним резултатима пласман на Окружно такмичење у Б категорији остварили су: Јелена Зирић и Дејан Родић, ученици ОШ „Никола Тесла“ – Кљајићево, Марта Малешевић, ОШ „Бранко Радичевић“ – Стапар и Михајло Милковић ученик ОШ „Братство-јединство“ – Сомбор.

У Ц категорији на окружном такмичењу Сомбор ће представљати: Хелена Мишчевић, Ивана Ромчевић и Милутин Ђикандић, сви ученици ОШ „Никола Тесла“ у Кљајићеву и Небојша Рогуља, ученик ОШ „Бранко Радичевић“ у Стапару.

Према календару такмичења, Окружно такмичење биће организовано 13. маја  2018. године.

Такмичење „Шта знаш о саобраћају“ је подржао град Сомбор  са 401.000,00 динара.

„Подржали смо овај пројекат зато што подстиче ученике да у саобраћају на путевима учествују на начин који ће допринети њиховој личној, али и општој безбедности. Ученици основних школа, припремајући се за такмичење, имали су прилику да више времена посвете правилима и вештинама безбедног понашања у саобраћају, како теоретски тако и практично. Све то би требало да резултира мањим бројем саобраћајних незгода  са трагичним последицама“,  каже Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и председник Савета за безбедност саобраћаја.

Такмичење је организовао АМК „Магнет“, Сомбор.

Послови  информисања и односа са јавношћу