СРЕДЊОШКОЛЦИ СЛЕДБЕНИЦИ МИСИЈЕ ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ У СОМБОРУ

Средњошколци у хуманој мисији добровољног давалаштва крви
Средњошколци у хуманој мисији добровољног давалаштва крви

Средњошколци у хуманој мисији добровољног давалаштва крви

О Сомбору се најчешће говори као о граду богате културне традиције и  средњошколском центру. Познат је и по традиционално добро организованим акцијама добровољног давања крви и даваоцима који су крв дали више од 50, али и стотину пута. Познат је и по организацији Црвеног крста која је  прва када је потребно пружити помоћ и која младе едукује о неопходности добровољног давања капи која живот значи.

Овог пролећа, у два наврата, 18. и 20. априла,   Црвени крст је позвао ученике завршних разреда средње школе да се укључе у акцију и  покажу да им хуманост није задатак, већ начин размишљања.

Првог дана, 18. априла, да дају крв пријавило се 35 ученика Медицинске школе „Др Ружица Рип“ и Гимназије „Вељко Петровић“. Након лекарског прегледа, 17 ученика је дало крв, од којих је 14 то учинило први пут.

У акцију доборвољног давања крви, организованој јуче,  укључило се 13  ученика Средње техничке школе, а после лекарског прегледа осам је дало крв.

Акцијама добровољног давања крви присуствовали су Антонио Ратковић, заменик градоначелинице који се средњошколцима захвалио на свесности о значају оваквих акција и прим. др Милан Божина, дугогодишњи волонтер Црвеног крста Сомбор.

Последње недеље априла, на списак добровољних давалаца крви биће уписана и имена ученика Средње пољопривредно-прехрамбене школе и Средње школе „Свети Сава“.

Послови информисања и односа са јавношћу