ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ „ЛИГА МАЛИХ ШАМПИОНА“

У организацији Спортског савеза града Сомбора, а уз подршку Спортског савеза Србије и Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије, те Града Сомбора, одржано је такмичење „Лига малих шампиона“ у којем су учествовала деца из вртића „Маслачак“, „Венчић“, „Бајка“, „Сунце“, „Ђурђевак“, „Цврчак“ и „Бубамара“, Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Сомбор“.  Такмичење се одржало на Градском стадиону, а испред локалне самоуправе, такмичење је отворила чланица Градског већа за спорт, децу, омладину и здравство Антонија Нађ Косановић.

„Нама је изузетно драго да се ова манифестација први пут одржава у нашем граду. Пре свега, на тај начин се деца укључују у спорт и физичке активности, а свакако да Град Сомбор кроз Спортски савез града, подржава програм „Спортић за децу“, где укључујемо децу од треће године живота у физичке активности. Кроз ту активност они заволе спорт и имају прилику да се друже и остваре нека нова дечија пријатељства и познанства. Спорт их на један посебан начин обликује, деца постају храбрија, борбенија и јача, а то ће им свакако касније значити у животу, без обзира чиме се они бавили. Надам се да ће ова манифестација допринети томе да следеће године буде што више деце укључено у ово и желим свима пуно среће током такмичења“, рекла је градска већница Нађ Косановић.

Четрнаест екипа из седам вртића, узраста од пет до седам година, такмичило се у полигону спретности у две дисциплине: буди брз и спретан и трка на 20.000 центиметара. Дисциплина „буди брз и спретан“ подразумевала је трчање од четири метра, колут напред, суножне скокове из поља у поље, скокове из обруча у обруч, прескакање препона у трку и убацивање лопте у кофу, док је „трка на 20.000 центиметара“ подразумевала штафетно трчање свих десет такмичара из екипе учеснице.

На крају такмичења две екипе су однеле титулу најбољег, вртић „Венчић“ је победио у полигону спретности, а вртић „Сунце“ је победио у штафетним тркама. Обе екипе су с оствареним резултатима добиле прилику да учествују на завршном турниру који ће се одржати средином септембра у Београду.

Председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић, захвалио се свима на учешћу и бројној публици која је испунила трибине Градског стадиона, како би подржала наше најмлађе суграђане.

„Желим да се захвалим деци, вртићима и Предшколској установи, као и родитељима, што смо се сви заједно данас окупили овде како би по први пут у нашем граду организовали овакво једно такмичење. Сигуран сам да ће деца уживати и надам се да ћемо следеће године поновити ову прелепу манифестацију“, рекао је Милош Мијић.

Догађају је присуствовао, те поздравио такмичаре и бројну публику и Горан Вјештица, председник Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије.