НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА УНАПРЕЂЕЊУ САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ГРАДУ

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, заједно са чланом Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђем Зорићем и начелницом Градске управе Јеленом Велебит, обишао је припремне радове за асфалтирање Улице Браће Ђулинац и дела Динарске улице. Том приликом, градоначелник Ратковић је разговарао са представницима Месних заједница „Црвенка“ и „Горња Варош“ и извођачем радова „Војпут“ д.о.о. Суботица, о тренутним радовима, као и о плановима за завршетак истих.

„Настављамо са пројектом асфалтирања неасфалтираних улица у граду Сомбору. Када смо кренули у овај пројекат 2022. године, имали смо 56 неасфалтираних улица. Наш план је да до краја 2024. године тај број буде смањен на 31 улицу. Хтео бих да напоменем да је за асфалтирање сваке од неасфалтираних улица потребно да се уреде имовинско – правни односи, планске документације, откуп парцела које се налазе на траси коловоза и хтео бих да се захвалим свим оним суграђанима који су поклањали своје парцеле Граду Сомбору како би се што пре завршила неопходна документација и асфалтирале улице. Свакако, наставићемо да радимо на овом пројекту како бисмо све улице у граду Сомбору асфалтирали“, рекао је градоначелник Ратковић.

Када је реч о радовима, у Улици Браће Ђулинац су завршени радови на замени водоводних цеви, а након завршене пројектно – техничке документације и регулисаних имовинско – правних односа, приступило се припремама за асфалтирање које подразумевају ископе и насипање слоја туцаника, те постављање каналица за одвођење атмосферске воде. По завршетку припремних радова, ова улица ће бити асфалтирана у дужини од 100 метара.

Припремни радови се изводе и у делу Динарске улице где су након завршеног трасирања будуће саобраћајнице и ископа, у току радови који обухватају насипање слоја песка и слоја туцаника, након чега ће се асфалтирати у дужини од 150 метара и ширини од 3,5 метара.

Град Сомбор наставља са реализацијом пројекта асфалтирања неасфалтираних улица у граду, за шта је у буџету Града за 2024. годину издвојено 100 милиона динара.