ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Град Сомбор је у сарадњи са ЈКП „Чистоћа“ Сомбор и ученицима Средње школе „Свети Сава“ Сомбор,  образовног смера Техничар за заштиту животне средине, обележио Светски дан заштите животне средине. Тим поводом, испред Града Сомбора, акцији је присуствовао Слободан Станић, члан Градског већа за област екологије и заштите животне средине, који је поздравио учеснике акције и додао да се оваквим акцијама показује одговорност и брига за наше окружење, те да је увек позитивно видети младе који су заинтересовани да очувају природу чистом и здравом.

„Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, Град Сомбор се прикључио акцији уређења каналске обале са Средњом школом „Свети Сава“ и ЈКП „Чистоћа“ Сомбор. Данас уређујемо обалу Великог бачког канала, с обе стране Апатинског моста, како би наша природа била чистија и захваљујем се свима који су се одазвали овој акцији“, рекао је градски већник Станић.

Датум за обележавање Светског дана заштите животне средине одредила је Генерална скупштина УН јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. године.