јул 29

„ПАЖЉИВО ВОЗИ, НЕКО ТЕ ЧЕКА И ВОЛИ“ – ПАЖЉИВОСТ И ПОШТОВАЊЕ ПРОПИСА ПРЕ СВЕГА

Председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић позвао је представнике бициклиста да се укључе у анализу Елабората бициклистичких стаза

Председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић позвао је представнике бициклиста да се укључе у анализу Елабората бициклистичких стаза

Под покровитељстом Савета за безбедност саобраћаја Града Сомбора, ПУ Сомбор и њихових партнера Црвенoг  Крста Сомбор и Бициклистичког  клуба  Сомбор, у недељу 28.07.2019. одржана је Бициклистичка промотивно – едукативна вожња „Пажљиво вози, неко те чека и воли“.

На платоу „код сата” у улици Краља Петра I у Сомбору окупили су се бициклисти и одвозили промотивни мини круг од 8 км око Сомбора, у пратњи Саобраћајне полиције ПУ Сомбор.

У просторијама Црвеног крста Сомбор бициклисте су дочекали представници Савета за безбедност саобраћаја заменик градоначелнице Антонио Ратковић и члан Градског већа Мирослав Ковачић.

„Ове године смо урадили Стратегију безбедности саобраћаја која нам је показала да су бициклисти најугроженији учесници у саобраћају и решавање овог проблема ће нам свакако бити један од приоритета у раду“ рекао је овом приликом председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и позвао представнике бициклиста да се укључе у анализу Елабората бициклистичких стаза у Граду Сомбору и одређивању приоритета за  њихово пројектовање.

Представници Саобраћајне полиције ПУ Сомбор Рената Рајчањи и Предраг Манојловић одржали су окупљеним бициклистима презентацију о безбедном учешћу у саобраћају како би се што више смањиле шансе настанка незгода и последица у саобраћајним незгодама.

Учесницима презентације подељени су светлосни сетови за бицикле.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација