окт 08

ПЕРСПЕКТИВЕ СРБА У РЕГИОНУ

У великој сали Жупаније у Сомбору одржана је трибина на тему „Перспективе Срба у региону“

У великој сали Жупаније у Сомбору одржана је трибина на тему „Перспективе Срба у региону“

У великој сали Жупаније у Сомбору одржана је трибина на тему „Перспективе Срба у региону“. Ова трибина одржана је у оквиру манифестације „Матица – дијаспора“ у организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ која је одржана од 04. до 06. октобра 2019. године.

На манифестацији су учествовала удружења и институције из Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Репулике Српке, Немачке, која чувају и негују језик, писмо, обичаје и културу српског народа. Говорећи на трибини на тему „Перспективе Срба у региону“, одржаној у Свечаној сали града Сомбора Миодраг Линта, председник Одбора за дијаспору у народној скупштини Републике Србије истакао је да у дијаспори живи око два милиона Срба. Он је тај број поделио на Србе који су из економских разлога отишли из Србије у развијене земље и Србе који су због ратних дешавања морали напустити своја вековна огњишта.

Трибини „Перспективе Срба у региону“ у Свечаној сали града Сомбора присуствовали су члан Градског већа задужен за област финансија и привреде Сава Дојић и члан Градског већа за област руралног развоја Мирко Стригић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација