окт 01

ПЕТО ИЗДАЊЕ ТРКЕ „ДАМЕ ТРЧЕ“ У СКЛОПУ МЕСЕЦА БОРБЕ ПРОТИВ РАКА

Октобар је месец борбе против рака а у склопу обележавања месеца борбе против рака у недељу 30. Септембра одржано је јубиларно пето издање трке „Даме трче“ и „Трке за срећније детињство“.

 Сунчано поподне привукло је рекордан број учесница женске трке, а трасу од 5 километара на шеталишту поред Великог бачког канала истрчало је 104 припаднице лепшег пола, што је нови рекорд по броју учесница.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић подржала је својим личним примером обележавање месеца борбе против рака и са својим сарадницама учествовала  и истрчала трасу од 5 километара.

Победница овогодишње трке је Александра Буркановић из Новог Сада која наступа за АК „Апатин“ док је друго место заузела прошлогодишња шампионка Весна Богишић Вицко чланица Атлетско рекреативног клуба „Сомаратон“ из Сомбора.

Непосредно пред старт главне трке, под покровитељством Црвеног крста Сомбор, стартовала је трка најмлађих „Трка за срећније детињство“ а педесетак најмлађих успешно је претрчало 500 метара.

Овогодишње издање трке „Даме трче“ организовао је Атлетско рекреативни клуб „Сомаратон“ Сомбор у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора, Црвеним крстом Сомбор и Друштвом за борбу против рака, уз подршку бројних спонзора.

Град Сомбор се од самог почетка укључио у обележавање месеца борбе против рака, па ће тако осим осталих манифестација током целог октобра на фасади Музеја декоративно светло бити ружичасто ( у боји кампање ).

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација