јул 04

ПОЧЕЛА ДИСТРИБУЦИЈА ДРУГЕ ТРАНШЕ ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНА ЛИЦА У СЕЛИМА

Дистрибуција прехрамбених пакета социјално угроженим лицима у сомборским селима

Дистрибуција прехрамбених пакета социјално угроженим лицима у сомборским селима

Данас је почело достављање прехрамбених пакета за социјално угрожене житеље сомборских села и приградских насеља.

Дистрибуцији пакета у сеоске месне заједнице присуствовао је прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града Сомбора, који је навео да ће у другој  транши бити  подељено 550 пакета, те да су вредност и садржај пакета исти као и у претходној подели.

Подела пакета  се врши на основу спискова и евиденције коју је припремио сомборски Центар за социјални рад, а дистрибуцију пакета врши сомборски Црвени крст.

Према евиденцији Центра за социјални рад у Сомбору, највише лица у стању социјалне потребе је у  Бездану, где ће пакете добити 70 лица, потом у Бачком Моноштору 66, а у Кљајићеву пакете ће добити 58 лица. У Станишићу пакете ће преузети 50, а у Стапару 40 социјално угрожених лица. У Светозару Милетићу пакети ће се наћи у 39, а Телечки и Чонопљи 35 домаћинстава.

У Дорослову пакете ће преузети 28, у Риђици 27, Бачком Брегу 26 социјално угрожених породица, те у Гакову 21, Колуту и салашима 20 и у Растини три породице.

Пакети садрже по три килограма пиринча и  шећера, четири килограма пасуља, три литра уља, тестенину, конзервирано поврће и друге прехрамбене потрепштине.

  Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација