окт 02

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА 2017“

Продајна изложба рукотворина корисника услуга Геронтолошког центра Сомбор

Међународни  дан старијих особа,   01. октобар, обележава се од 1990. године, а одлуку  о обележавању дана посвећеног особама старијег животног доба донела је Генерална скупштина Уједињених нација.

У Сомбору је данас  не само Дан старијих, већ месец посвећен старијим особама, отпочео  отварањем продајне изложбе ручних радова, корисника  услуга Геронтолошког центра.

Обраћајући се припадницима старије популације Палимир Тот, подсекретар у Покрајинском секретаријату за  социјалну политику, демографију и равноправност полова је истакао да је ове године више од 100 милиона динара уложено у унапређење  програма и квалитета  услуга установа и невладиног сектора који се баве социјалном заштитом.

Заменик градоначелнице Антонио Ратковић, је истакао да је 2017. година, година међугенерацијске сарадње и солидарности, те да свако животно доба има своје карактеристике.

„Старији имају животно искуство и мудрост, што младима недостаје и управо то може бити основа сарадње међу генерацијама“, казао је Ратковић.

Присутнима се обратио и Зоран Дрча, директор Геронтолошког центра Сомбор и најавио да ће током традиционалне манифестације „Сунчана јесен живота 2017“, бити реализовано  десетак програма.

                                                                      Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација