окт 16

ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМНИ РАДОВИ НА ПРОШИРЕЊУ ПРЕКОГРАНИЧНОГ ПУТА СОМБОР – БАЈА

Почели припремни радови на проширењу пута Сомбор – Баја 2

Почели припремни радови на проширењу пута Сомбор – Баја 2

Постављањем, односно каблирањем нисконапонске електричне мреже  у улици Матије Гупца у Сомбору,  почели су припремни радови који ће омогућити проширење прекограничног пута између Сомбора и Баје.

Почетку радова присуствовали су чланови  Пројектног тима пројекта „Побољшање прекограничног пута  Сомбор – Баја 2“,  Атила Прибила и Виктор Деспотовић, те Илона Пелт, посланица у Скупштини АП Војводине и Силард Јанковић, члан Градског већа за област  националних мањина и сарадње са верским  заједницама.

„Каблирање нисконапонске (НН) мреже и јавне расвете  било је неопходно пошто стубови НН  мреже сметају проширењу пута.  Радови су поверени сомборској компанији „Сомборелектро“ , уз обавезу да радове оконча у року од 45 дана. Вредност радова  износи  64.800,00 евра и финансирају се из пројекта“,  навео је члан Пројектног тима и помоћник начелника Одељења за комуналне делатности Градске управе  Виктор Деспотовић.

Члан Пројектног тима и помоћник градоначелнице за месну самоуправу Атила Прибила, истакао је да је од великог значаја што пројекат проширења пута између Сомбора и Баје подржава цео град, а нарочито градоначелница Душанка Голубовић.

„Подршка свих је значајна,  јер ћемо проширењем пута омогућити  излаз наше робе на границу. Циљ није само да се обнови пут  до границе, већ да наша роба има што краћи пут до Западне Европе. Након проширења  пута, који сада износи шест метара, за две до три године можемо очекивати и прекатегоризацију  граничног прелаза Бачки Брег – Херцегсантово“, истакао је Прибила.

Укупна вредност пројекта  „Побољшање прекограничног пута Сомбор – Баја 2“ износи  3,12 милиона евра, од којих Европска унија обезбеђује 85 одсто,  а град Сомбор 15 одсто средстава од укупне вредности пројекта.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација