ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ОБЈЕКТА БУДУЋЕГ ОМЛАДИНСКОГ ЦЕНТРА

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са помоћником градоначелника за област инвестиција и међународне сарадње, Браниславом Сворцаном и начелницом Одељења за друштвене делатности, Маријом Јерковић, обишао је данас радове на реконструкцији објекта будућег Омладинског центра у Сомбору. Град Сомбор је одабрао објекат на Стапарском путу, а када буде завршена комплетна реконструкција, Омладински центар ће имати девет канцеларија на 360 m2 простора.

Идеја о успостављању Омладинског центра је настала на иницијативу премијерке Републике Србије, Ане Брнабић, након чега је конципиран државни пројекат који предвиђа четири града у Србији који ће основати омладински центре: Сомбор, Суботица, Ниш и Нови Пазар.

Реконструкцијом ће бити замењен комплетан кров, подови, столарија, те дворишна и улична фасада и зидови. Успостављањем Омладинског центра у Сомбору и завршетку наведених радова, његове просторије ће бити намењене за организације које се баве децом и младима, а поред тога, Град Сомбор ће основати и подржати рад Клуба за ментално здравље младих. У склопу објекта, биће направљен јединствени простор са могућношћу организовања конференција и радионица усмерених на рад са младима и децом.