јун 07

ПОДРШКА ГРАДА ИНКЛУЗИВНОМ СПОРТСКОМ ПРОГРАМУ ЏУДО ЗА СВЕ

Учесници пројекта Инклузивни џудо- џудо за све

Учесници пројекта Инклузивни џудо- џудо за све

Сомбор је једини град у Србији у  којем се реализује пројекат Инклузивни џудо-џудо за све. Циљ пројекта јесте да у посебно прилагођене програме укључи и особе са различитим врстама и степеном физичких, сензорних, интелектуалних и емоционалних сметњи.

Град је реализацију овог пројекта помогао са 90.000,00 динара,  који су додељени Џудо и самбо клубу „Бачка“ у Сомбору на градском конкурсу за спорт, за израду 26  кимона за џудисте.

Учеснике  пројекта инклузивног џудоа, међу којима и Ђорђа Јовановића, освајача златне и Катарину  Галамбош, освајача сребрне медаље на 16. Интернационалном турниру инклузивног џудоа у Италији, на пријему у великој сали у згради Жупаније, поздравили су градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, а пријему је присуствовала и Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област спорта, деце и омладине.

Градоначелница се захвалила свима који су иницирали пројекат инклузивног џудоа.

„Као град смо поносни што је иклузивни џудо заживео у нашем граду и  за кратко време колико се програм реализује,  већ су остварени  велики резултати. Надам се да ће програм за вас бити интересанатан и да ћете даље учествовати у њему и постизати још боље резултате – тек сте почели а већ су велики резултати остварени“, казала је градоначелница и захвалила се Џудо клубу „Бачка“ и Сајонели Крга, која руководи стручним радом у реализацији пројекта, ШОСО „Вук Караџић“  и другима који помажу реализацију овог програма.

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину рекао је да му је велика част што може да поздрави џудисте.

„Сигурно је да је ово за сваку похвалу и то је  једини овакав програм у целој Србији“, рекао је секретар Батез и саветовао присутне да наставе вредно да раде.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић доделила је џудистима кимона, а Џудо и самбо клуб „Бачка“ је узвратио поклонивши украсне тањире са отисцима прстију учесника програма Инклузивни џудо-џудо за све.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација